SodaStream dělá další krok pro planetu a zavazuje se k transparentnosti uhlíkové stopy

Globální lídr ve výrobě perlivé vody získal prestižní certifikaci organizace Carbon Trust. Označení uvedené na výrobnících má za cíl zjednodušit spotřebiteli jeho nákupní rozhodnutí s ohledem na trvalou udržitelnost.
Praha, 11. listopadu 2021 – Společnost SodaStream oznámila, že údaje o uhlíkové stopě, certifikované organizací Carbon Trust, budou nově uvedené na nejprodávanějším výrobníku perlivé vody SPIRIT. Označení, díky kterému se spotřebitel může při nákupu výrobku rozhodovat i se zřetelem na jeho dopad na životní prostředí, by v nadcházejících měsících mělo být postupně uvedené i na ostatních výrobnících SodaStream.
 
SodaStream jde dlouhodobě příkladem v oblasti ochrany životního prostředí. Šetří planetu od jednorázových plastových lahví tím, že zákazníkům nabízí nový způsob přípravy a konzumace nápojů. Jediný výrobník perlivé vody SodaStream dokáže ušetřit tisíce plastových lahví a na světový Den Země 2021 se společnost zavázala, že do roku 2025 sníží objem plastových lahví na jedno použití téměř o 72 miliard. Uhlíková transparentnost se stala dalším závazkem společnosti SodaStream.
 
Uhlíková stopa je uznávané kvantifikovatelné měřítko dopadu na životní prostředí, spojené s bojem proti nechtěným klimatickým změnám. Certifikace Carbon Trust vyžaduje proces opakované certifikace ve dvouletých intervalech, takže zároveň vyjadřuje závazek výrobce, že uhlíková stopa certifikovaného produktu se bude nadále snižovat. „Společnost SodaStream ho s hrdostí sdílí právě ve chvíli, kdy se světoví lídři setkávají na konferenci OSN ke klimatickým změnám v Glasgow,“ dodala na základě certifikace CMO SodaStream Global Karin Schifter-Maor.
 
Nezávislá organizace Carbon Trust poskytuje odborné poradenství předním
společnostem na celém světě. Už více než 20 let radí  v oblasti udržitelnosti a snižování uhlíkových emisí a také měří a certifikuje environmentální vliv organizací, dodavatelských řetězců a produktů.

 
O značce SodaStream
 
SodaStream je specialistou na perlivou vodu nachystanou v pohodlí domova bez nošení lahví a jedničkou mezi perlivými vodami co do počtu vypitých litrů. *

Firma se od svého počátku, datovaného do roku 1903, soustředí na ucelenou nabídku výrobníků domácí perlivé vody a souvisejícího příslušenství. Jejím cílem je nabídnout příjemný způsob přípravy vlastní perlivé vody v pohodlí domova místo nošení protivných plastových lahví a následného vynášení hromad plastového odpadu. Počtem stisknutí výrobníku si zákazník sám volí výslednou perlivost vody a přidáním čerstvého ovoce má možnost vytvořit lákavé pití bez zbytečných cukrů či sladidel pro sebe i svou rodinu. Litr vlastní domácí perlivé vody přitom vyjde na velmi příznivou cenu 2,57 Kč, takže si za pohodlí nemusí zákazník zbytečně připlácet. 
Kromě svého pohodlí navíc používáním každého  výrobníku domácí perlivé vody SodaStream domácnosti ochrání přírodu v průběhu tří let přibližně před 2 500 prázdnými PET lahvemi od nápojů.

Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sodastream.cz
* Zdroj: Porovnání firemních dat s výzkumem trhu balené vody za rok 2014 společnosti Canadean.
  
 
Kontakt pro média:
Hedvika Přibová
PHOENIX COMMUNICATION
140 00 | Praha 4 | Pod Vilami 785/22
hedvika@phoenixcom.cz
Zpět na SodaStream Blog