Oblíbené letní koktejly po celý rok? Poradíme, jak na to!

Evokují ve vás názvy Italian Spritz a Mojito letní večery s přáteli, které vám už nyní chybějí? Tak si je klidně dopřejte i v období, kdy sluníčko zapadá podstatně dříve a tma za okny láká zůstat v pohodlí domova.
Jednodušeji to už nejde

Oblíbené koktejly  Italian Spritz a Mojito si bez větší námahy připravíte i doma. Seznam ingrediencí není dlouhý, ale pokud hledáte maximálně komfortní řešení, vystačíte si s koncentrovanými příchutěmi Cocktail Party SodaStream. Po smíchání s čerstvou perlivou vodou je příprava nealkoholické verze Mojita či Italian Spritzu otázkou doslova několika sekund. Máte chuť překvapit přátele a naservírovat jim koktejlovou klasiku efektně jako v oblíbeném podniku? V takovém případě stačí jen doplnit originální ingredience – led, pomeranč, limetku, mátu – a pohrát si s ozdobením. Samozřejmě do pohárů pro dospělé můžete dolít i prosecco nebo bílý rum.
 
Detaily, které zahřejí

Originální receptury obou koktejlů můžete též vyladit drobnými detaily, které jim dodají hřejivý šmrnc i v podzimních či zimních měsících. Tradiční verzi Italian Spritzu vizuálně „zahřeje“ nejen větvička tymiánu, ale například i bobulky brusinek, které můžete rozmačkat na dně poháru a následně dolít proseccem a ochucenou perlivou vodou SodaStream Italian Spritz. Pro ozdobení použijte sušené plátky červeného pomeranče. Stačí, když je přibližně při 50 stupních vysušíte v troubě, takže jako bonus si provoníte celý byt. Při servírování Mojita zase můžete hosty překvapit specialitou – kořeněným rumem, který si připravíte i sami. Není to nic komplikovaného – do lahve oblíbeného tmavého rumu přidejte tyčinku skořice, pět hřebíčků a tři kousky badyánu. Nechte louhovat aspoň dvanáct hodin a následně sceďte. Použijte ho místo tradičního bílého rumu a dolijte ochucenou perlivou vodou SodaStream Mojito. Jako zimní verze dekorace poslouží sušená limetka.
 
Recepty na domácí Cocktail Party se SodaStream

SodaStream MOJITO 
 
Nealkoholické příchuti Mojito dominuje svěží chuť limetek a máty, která potěší chuťové pohárky malých i velkých. Koktejlový koncentrát se míchá s čerstvou perlivou vodou v doporučeném poměru jedna odměrka víčka příchutě na lahev perlivé vody SodaStream.
 
Příchuť Soda Stream Mojito, 500 ml
 
 
Ingredience (na 1 sklenici):
Limetka, 2 plátky citrónu, lístky čerstvé máty, 3–4 kostky ledu, perlivá voda ochucená příchutí SodaStream Mojito
 
Na ozdobu:
Máta, limeta, mochyně
 
Postup:
Ve výrobníku SodaStream si připravte perlivou vodu. Do lahve následně vlijte odměrku příchutě SodaStream Mojito a jemně promíchejte. Limetku rozkrojte na dvě půlky. Jednu půlku rozdělte na čtvrtiny, z druhé půlky vytlačte šťávu a vlijte do sklenice. Do spodní třetiny sklenice vložte natrhané lístky čerstvé máty. Přidejte tři až čtyři kostky ledu a  plátky citrónu. Všechny ingredience zalijte ochucenou perlivou vodou a promíchejte. Ozdobte kombinací máty, limetky a bobulí mochyně na dřevěné špejli.
Pro přípravu alkoholické verze koktejlu přidejte k ingrediencím 0,04 cl bílého rumu.


 
SodaStream ITALIAN SPRITZ

Příchuť Soda Stream Italian Spritz vašemu drinku dodá typicky načervenalou barvu i jemnou hořkost prolínající se s chutí citrusů. Nealkoholická receptura obsahuje koncentrovanou citrónovou a pomerančovou šťávu kombinovanou se špetkou chininu. Příchuť stačí smíchat s čerstvou perlivou vodou v poměru 1 : 19, dávkování ulehčí odměrka na víčku balení.
 
Příchuť Soda Stream Italian Spritz, 500 ml
 
 
Ingredience (na 1 sklenici):
Pomeranč, 1–2 plátky citrónu, čerstvý tymián, 3–4 kostky ledu, perlivá voda ochucená příchutí SodaStream Italian Spritz
 
Na ozdobu:
větvička tymiánu
 
Postup:
Ve výrobníku SodaStream si připravte perlivou vodu. Do lahve následně vlijte odměrku příchutě SodaStream Italian Spritz a jemně promíchejte. Pomeranč rozkrojte na dvě půlky a jednu z nich odšťavte. Druhou půlku si nakrájejte na měsíčky. Do třetiny sklenice vložte led, zalijte ho pomerančovou šťávou a přidejte tři měsíčky pomeranče a tymián. Sklenici s ingrediencemi dolijte ochucenou perlivou vodou tak, že ji budete pomalu vlévat přes lžičku opřenou o vnitřní stěnu sklenice. Tak docílíte působivého „ombre“ vzhledu nápoje se sytější barvou šťávy ve spodní části sklenice. Ozdobte větvičkou tymiánu. Pro přípravu alkoholické verze koktejlu zalijte ingredience 90 ml prosecca a sklenici dolijte ochucenou perlivou vodou.
 
TIP: Pro zajímavější efekt si nejprve připravte kostky ledu s tymiánem. Do formičky na led vložte kousky tymiánu, zalijte je do půlky vodou a nechte zmrazit. Po zamrznutí dolijte do formy vodu a opět vložte do mrazáku – takto docílíte, že bylinky zůstanou uprostřed ledové kostky.



O značce SodaStream
 
SodaStream je specialistou na perlivou vodu nachystanou v pohodlí domova bez tahání lahví a jedničkou mezi perlivými vodami co do počtu vypitých litrů.*
Firma se od svého počátku datovaného do roku 1903 soustředí na ucelenou nabídku výrobníků domácí perlivé vody a souvisejícího příslušenství. Jejím cílem je nabídnout příjemný způsob přípravy vlastní perlivé vody v pohodlí domova místo tahání protivných plastových lahví a následného vynášení hromad plastového odpadu. Počtem stisknutí výrobníku si zákazník sám volí výslednou perlivost vody a přidáním čerstvého ovoce má možnost vytvořit lákavé pití bez zbytečných cukrů či sladidel pro sebe i svou rodinu. Litr vlastní domácí perlivé vody přitom vyjde na velmi příznivou cenu 2,57 Kč, takže si za pohodlí nemusí zákazník zbytečně připlácet. 
Kromě svého pohodlí navíc používáním každého výrobníku domácí perlivé vody SodaStream domácnosti ochrání přírodu v průběhu tří let přibližně před 2 500 prázdných PET lahví od nápojů.
Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sodastream.cz
* Zdroj: Porovnání firemních dat s výzkumem trhu balené vody za rok 2014 společnosti Canadean.
  
Kontakt pro média:
Hedvika Přibová
PHOENIX COMMUNICATION
140 00 | Praha 4 | Pod Vilami 785/22
hedvika@phoenixcom.cz
Zpět na SodaStream Blog